CARDIO

SportMed methode voor cardiotraining met resultaatsgarantie

Ondertussen meer dan 30 jaar geleden werd de basis gelegd van de wetenschappelijk onderbouwde SportMed methode voor cardiotraining. Op basis van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en data van inmiddels meer dan 200.000 SportMed gebruikers werd de methode permanent geactualiseerd waardoor het nog steeds de meest betrouwbare manier is om je klanten optimaal te stimuleren en te begeleiden. De unieke SportMed inspanningsproef, de eenvoudige maar duidelijk evaluatie, het gepersonaliseerde programma met resultaatgarantie in combinatie met het gebruiksgemak van de STS Coach-applicatie vormen nog altijd een unieke combinatie. De verschillende mogelijkheden om je klanten te monitoren maken het concept compleet.

Cardio monitoring 

 Klik hier om een beknopte brochure te downloaden.

1. Cardiotraining binnen de trainingslocatie: SportMed Cardio Corner

De SportMed Cardio Corner is een zelfstandig monitoring systeem dat zonder complexe en dure bekabelingen en/of zware licenties in elke trainingslocatie kan worden geïmplementeerd, ongeacht de aanwezige cardioapparatuur en is gericht op het geven en verzamelen van essentiële feedback tijdens en na de trainingsinspanningen. Het Cardio Corner concept kan tevens in de (zaal voor) groepslessen, small group training, circuittraining, … ingepast worden, zodat je over je over je complete trainingslocatie je klanten kan ondersteunen en monitoren.

2. Voor in- en outdoor sporten: De HeartRateCoach (HRC)

De HRC is een gebruiksvriendelijke, no-nonsens hartslagmeter die vooral door niet-sportfanaten met plezier gebruikt wordt en specifiek werd ontwikkeld voor mensen die sporten volgens de SportMed methode. Geen gedoe met ingewikkelde instellingen of complexe handleidingen, de HRC is onmiddellijk gebruiksklaar want hij wordt door de physical trainer, met een simpele muisklik, vanuit de STS Coach-applicatie voor de gebruiker opgeladen. De gebruiker kan nu in alle vrijheid sporten, waar, wanneer en hoe hij dit zelf wenst. Tijdens de trainingen registreert de HRC nauwkeurig de trainingsinspanningen en geeft hij de gebruiker permanent feedback over de efficiëntie waarmee wordt gesport. De consument kan zijn HRC (draadloos) synchroniseren via een console in de club of via zijn eigen computer,  waarmee meteen ook de physical trainer gedetailleerd op de hoogte gehouden wordt van de geleverde inspanningen. Download hier de gebruikershandleiding van de HRC.

3. Voor in- en outdoor sporten: De SportMed App

De SportMed app is de nieuwste telg in het monitoring gamma. In combinatie met een bluetooth hartslagzender (borstband, polsunit, ...) wordt je telefoon omgetoverd in een instrument voor trainingssturing en registratie. Bekijk hier de SportMed Online app handleiding: STS_Manual SPOL-app - incl SPOL plus_NL.pdf