Neen. Alle elementen kunnen los van elkaar worden geïmplementeerd. Jij kiest welke interessant zijn binnen jouw trainingsfaciliteit. Alle elementen zijn uiteraard op elkaar afgestemd waardoor er verschillende combinaties mogelijk zijn.
Neen. Het SSMC kan worden opgebouwd op nagenoeg alle krachtapparaten met steekgewichten. Binnenkort is het systeem ook compatibel met Nautilus One apparaten. Implementeren van het SSMC vraagt dus nauwelijks investeringen.
SFG hanteert flexibele formules waarbij je zelf kiest of je een aankoop doet van de hardware dan wel gebruik wil maken van een huurformule voor een periode die we daarvoor afspreken.
Alles hangt natuurlijk af van wat je allemaal wil implementeren en op welke manier je de dingen wil aanbieden.
Theoretisch kunnen we binnen de week alles operationeel hebben.
Bij sommige aspecten is het noodzakelijk dat een of meerdere medewerkers zich certificeren (na het volgen van een opleiding). Maar SportMed biedt ook outsourcing opties aan waarbij we tijdelijk - terwijl de trainers zich certificeren - achter de schermen kunnen meewerken en zorgen dat de leden al meteen van alle diensten gebruik kunnen maken. 
Dit hangt natuurlijk een stukje samen met welke elementen je wil implementeren en op welke manier je alles in je bestaande pakket wil integreren. We zullen dit samen best bekijken.